Torturi nunta

Tort cu funte m...
Image Detail

Ornamente

Strumf
Image Detail

Torturi aniversare

Tort cu trandaf...
Image Detail

Boema de post

Imprimare
Categorie: Retete prajituri
Publicat în 24 Martie 2014
Scris de Administrator Afişări: 1622

Ingrediente:

 
Blat:
  • 75 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 250 ml apa minerala
  • 2 lg cacao
  • 2 lg gem prune
  • 100 g nuci macinate
  • o lg rasa de bicarbonat
  • 2 cani faina
Crema:
  • 200g ciocolata de post
  • 200 ml frisca vegetala
  • esenta de rom
Glazura:
  • 2 plicuri de glazura de ciocolata (Dr. Oetker)
Sirop:
  • 250g zahar
  • 400ml apa
  • 3lg cacao
  • 50g margarina
  • esenta de rom
Decor:
  • 300ml frisca vegetala
  • ciocolata

Preparare:

Blat:
Se face din ingredientele de mai sus o compozitie care se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Compozitia acestui blat este la fel ca la negreasa.

Crema:
Peste ciocolata topita(sa nu fie fierbinte)se adauga frisca batuta. Se amesteca si se da la frigider pentru doua ore. Dupa ce sa racit bine se spumeaza cu mixerul si se adauga esenta de rom.

Glazura:
Se face conform instructiunilor de pe plic

Siropul:
Toate ingredientele se fierb circa 20 min. Se raceste.

Asamblare:
Blatul se taie in bucati patrate, se insiropeaza apoi se glaseaza fiecare in parte cu glazura. Se da la rece pentru 30 min pana se intareste glazura.

Dupa ce s-a intarit glazura, trasam pe fiecare bucata un cerc generos de crema iar deasupra cu ajutorul unui pos cu sprit se decoreaza cu frisca.

© 2013 - Cofetaria Luanis

Webmaster: Stefan A.

Statistici T5